Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Viri >

Knjiga resnice

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Zelo polemična knjiga, ki ima goreče zagovornike in tudi goreče nasprotnike. V njej so prerokbe, ki jih je Bog dal irki Mary Carberry in se nanašajo na današnje dni in na bližnjo prihodnost, kakor sem to razumel.

 

Na spletnih straneh revije Ognjišče sem zasledil naslednje besedilo povezano z zapisovalko, ne morem reči avtorico, ker avtor naj bi bil Bog:

 

Izdaja Knjige resnice v slovenščini je toliko bolj problematična, ker je prišlo do izdaje, ko je bila avtorica na Irskem že razkrinkana kot marketinška strokovnjakinja in prebrisana goljufica. Odgovor na vaše vprašanje sploh več ne bi bil umesten, če ne bi v Sloveniji še vedno razpečevali Knjige resnice in škapulirjev pečata živega Boga in Križarsko molitev. Kdo se pravzaprav skriva pod imenom Marija Božjega usmiljenja, ki naj bi bila prerokinja? Že pred dvema letoma, leta 2015, je bilo dokazano, da je po petih letih delovanja in po 1200 sporočilih, ki naj bi jih prejela od Svete Trojice, Jezusa Kristusa in Blažene Device Marije, samooklicani prerokinji usahnila njena spletna stran in Facebook, ki ju je spremljalo več sto tisoč naivnih ljudi. Michael O’Farrel, raziskovalni irski novinar, je dokazal, da se pod imenom Marija Božjega usmiljenja skriva Mary Carberry, irska marketinška strokovnjakinja in poslovno propadla ženska iz okolice Dublina na Irskem.

 

Celoten tekst je na povezavi Knjiga resnice ali laži ?

 

Sam se s samo zapisovalko nisem preveč obremenjeval, kajti eden velikih mož judovske in hkrati krščanske zgodovine Mojzes je bil prvo morilec, in šele potem, ko ga je Bog izbral za liderja je postal prerok. Kralj David, ki je bil tudi velik prerok in velika osebnost, saj je iz njegovega rodu izšel naš Gospod Jezus Kristus, ki je bil in je Bog, je pobil toliko ljudi, da mu je Bog prepovedal zidati tempelj in je to dovolil šele njegovemu sinu Salamonu, ki pa je bi otrok prešuštniške zveze med Davidom in Betšebo. Betšeba pa je bila Urijeva žena, ki je bil Davidov poveljnik in ga je David dal ubiti, da jo je potem lahko nemoteno naskakoval. In ta otrok, ki sicer ni bil kriv za očetovo polomijo je postav velik v očeh Boga. Glede na povedano je propadla podjetnica, ki jo je Bog izbral za poštarja kar se mene tiče še najmanjši problem.

 

Pomembna je vsebina knjige, ne pa kdo jo je prinesel. Zato je najbolje da jo preberete in si ustvarite svoje mnenje. Sam ne vem kaj naj si mislim, ne trdim, da so sporočila pristna, niti da niso. Priznam pa, da vsebina ni od muh. Čas pa bo pokazal ali se bodo napovedi uresničile ali ne in iz tega bomo vedeli ali so sporočila pristna ali ne. Moda bi dodal še to: Farizej Gamaliel, ki je bil velik učitel v Jezusovem času in zelo cenjena osebnost v vsej Judeji in so člani sinedrija (današnji parlament) veliko dali na njegovo mnenje je, ko so Jezusovi učenci po njegovi smrti in vstajenju pričeli pridigati njegov nauk, sinedrij pa jih preganjati, dejav nekako takole: Pustite jih na miru. Če stvar ni od Boga bo sama od sebe propadla, če pa je, se boste znašli v spopadu z Bogom.

 

Sam sem prebral hrvaško zbirko, kajti v slovenščini je izdana šele prva knjiga. Segmenti, ki se nahajajo na teh straneh so torej iz hrvaške izdaje, ki sem jih prevedel po najboljših močeh.

 

Pa še link na slovensko in hrvaško spletno stran: slovenska Knjiga resnice in hrvaška Knjiga istine.

 

Oznake odlomkov sem sestavil po sledečem pravilu: KI - knjiga istine, sledi zaporena številka knjige, nato stran v knjigi in zatem datum sporočila v formatu DDMMLLLL. Primer: KI2 107-07012013 pomeni Knjiga istine, druga knjiga stran 107 datum sporočila 07.01.2013