Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Smrt >

Obsmrtna doživetja

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Vzorec obsmrtne izkušnje ob klinični smrti (klinična smrt je medicinski izraz za stanje, ko srce preneha biti in nastopi smrt, vendar z metodami reanimacije dosežemo, da srce po določenem času ponovno prične biti):

 

Človek umira in v trenutku največje telesne pobitosti sliši zdravnika, da ga razglaša za mrtvega. Na ušesa mu prihaja neprijeten hrup, glasno zvonenje ali brenčanje, hkrati pa občuti, kako se z veliko hitrostjo giblje skozi dolg, mračen predor. Nato nenadoma dojame, da je zunaj svojega lastnega telesa, a še vedno v okolju, v katerem je bil tudi prej. Lastno telo gleda nekako od daleč, kot gledalec. Iz tega prijetnega položaja opazuje, kako ga poskušajo oživiti in prihaja v stanje močne čustvene vznemirjenosti. Čez nekaj časa se zbere in se po malem navadi na svoj nenavadni položaj. Opazi, da ima še vedno 'telo' in da se to telo po videzu in po sposobnostih zelo razlikuje od telesa, ki ga je bil pravkar zapustil. Kmalu pa se začne dogajati še nekaj drugega. Naproti mu prihajajo bitja, ki mu žele pomagati. Med njimi razpoznava duhove sorodnikov in prijateljev, ki so umrli pred njim, pojavi pa se tudi 'bitje iz same svetlobe' - ljubeč blag duh, kakršnega še ni srečal nikoli prej. Brez besed s samim prenosom misli mu bitje zastavlja vprašanja in ga nagovarja, naj premisli in pretehta svoje življenje. Pri tem mu želi pomagati in mu v slikah kaže panoramo najpomembnejših trenutkov iz njegovega življenja (vse se zgodi v hipu). Čez čas začuti, da se približuje nekakšni oviri, oziroma meji, ki naj bi bila ločnica med zemeljskim življenjem in tistim drugim. Ugotovi, da se mora vrniti, ker čas smrti še ni prišel. Toda ne želi se vrniti, saj ga je doživetje življenja po smrti že močno preplavilo. Preplavljajo ga občutja veselja, ljubezni in pomirjenosti. Kljub temu se nekako združi s svojim snovnim telesom in spet oživi. (Zpz)

 

Pričevanja ljudi, ki so preživeli klinično smrt:

Raymond Mody

Obsmrtna doživetja NDE

Srečanje z Bogom

Obsmrtna doživetja vodijo k Bogu

Zunaj telesa

Zunaj telesne izkušnje

Obsmrtno doživetje 1

Obsmrtno doživetje 2

V lasti Bele Svetlobe

Moje življenje potem ko sem umrl

 

In še mnogo je ljudi, ki so doživeli obsmrtno izkušnjo. Dvomim, da se vsi ljudje zmišljujejo opisane dogodke. Oglejte si tudi pričevanje ljudi, ki niso imeli dobre izkušnje s svojo klinično smrtjo.