Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Viri > Vassula Ryden >

Razno

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Marija: "Otrok, zakaj pozabljaš, kako je bilo z Jezusom, ko je živel na zemlji v telesu? Bil je preganjan, zasmehovan in farizeji mu niso verjeli. Hči, danes ne verjamejo (*mnoge cerkvene oblasti) v mnoga Božja dela. Vaša doba je padla tako nizko kot Sodoma..." (RžvB2 91)

 

Jezus: "..Vsem razodeni čas mojega trplenja. Razodeni jim pravo uro mojega križanja..." Vassula: "Lani mi je Gospod povedal pravi datum. To je čas, ko slavijo Veliko noč pravoslavni po njihovem koledarju." (RžvB2 103)

 

Jezus: "Oprimite se me in rešil vas bom v teh težkih časih, ko je Besni izpuščen na prostost in so se mnogi zmedli, da ne ločujejo več levice od desnice. Demoni blodijo danes bolj kot kdajkoli po vseh delih zemlje, trudijo se, da bi vas zapeljali in vam nastavljajo zanke, da bi se vanje ujeli. Zato vas prosim, da neprestano molite. Naj vas nasprotnik ne najde spečih. Naj vas ne najde praznih..." (RžvB3 89)

 

Sveta Gertruda  - mistikinja 1257 - 1302. Napisala knjigo Pečat božanske nežnosti - Legatus Divinae Pietatis. (RžvB8 251)

 

Jezus: "... Ljubljena vzhodna Hiša, čakala si, da najvišji vladar stopi iz najvišjih nebes in te reši. Sedaj ti povem: iz dneva v dan boš večja na svojem prestolu. Glej, iz tvoje zemlje bo pognala mladika upanja, pravičnosti in popolnega miru... Danes se moje oči ozirajo na moža, ki bo prejel krono. Izhaja iz vzhodnega brega, ki me bo poveličal... Zahodna Hiša in vzhodna Hiša bosta živeli kot eno, ker ju bo povezovalo moje ime.... To se bo zgodilo kmalu, v času vašega življenja, zato ne govorite: Gospod si bo zopet vzel čas." (RžvB8 274-275)