Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Viri >

Sam Parnia

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Sam Parnia, dr. med. je eden vodilnih svetovnih strokovnjakov na področju obsmrtnih doživetij. Svoj čas preživlja med bolnišnicami v Združenem kraljestvu in univerzo Cornell v New Yorku, kjer je član oddelka za medicino plučnih bolezni in intenzivno nego. Poleg vseh obveznosti vneto raziskuje obsmrtna doživetja klinično mrtvih. Svojo študijo nadaljuje tam, kjer je Raymond Moody končal s knjigo Življenje po življenju.

 

Na osnovi svojega raziskovalnega dela je izdal knjigo: In kaj je na koncu v kateri opisuje potek raziskave, njega in njegove ekipe, obsmrtnih doživetij. Pravi: Obsmtna doživetja so podobna pri otrocih in odraslih, vernikih in nevernikih, izobraženih in neizobraženih, sodobnikih in ljudeh v preteklosti.

 

Sam se sprašuje: Ali sta um in zavest ločena od možganov ? Obstajata kot neke vrste snov ali valovanje, a ju niti sodobna znanost ne zna izmeriti ? Dr. Sam Parnia je s skupino zdravnikov in znanstvenikov, ki se zbira ob njegovem revolucionarnem projektu, na poti v morda najbolj vznemerljivo odkritje tega tisočletja. Ali mislimo, tudi ko nas ni več ?