Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja >

Razno

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Matael: (ko je videl umrle duše se pogovarjati) ...v katerem jeziku se je peterica duš pogovarjala. Obstaja na tem svetu še kak podoben jezik ? Gospod: O da, birmanski duhovniki ga obvladajo, to je bil prajezik (sanskrt) prvih ljudi te zemlje, vaš, staroegiptovski in deloma tudi grški jezik, skoraj v celoti izvirajo iz tega enega in prvega človeškega jezika. (VJn4 129:6,7)

 

Jezus: ...to so bili nadangeli Zuriel, Ariel in globoko v ozadju tudi Mihael... (Jn4 140:3)

 

Jezus: "Toda klub takšnemu za vas neizmernemu trajanju velikih nebesnih teles, bo njihov čas nekoč vendarle minil in s tem bo opravljeno in dokončano spet eno stvarjensko obdobje, nato bo potem v neskončno prostranem območju stvarjenskega vesolja prišlo do novega stvarstva, pri katerem boste, tako kot pri neštetih novih, ki bodo sledila, sodelovali dejavno tudi vi, obdarjeni s čedalje popolnejšo oblastjo, toda le kot Moji pravi otroci. Kdor po začrtani poti ne bo dosegel mojega otroštva, ta bo ostal, živel in deloval na svoji duhovni zemlji kot sicer popolno, razumno in vendarle blaženo ustvarjeno bitje in bo celo obiskoval druge sosednje duhovne svetove, da, lahko bo prepotoval vso svojo lupinasto oblo, toda več kot to ne bo vekomaj dosegel in v njem se tudi ne bo vnela živo dejavna želja po nečem višjem. Toda Moji otroci bodo zmeraj pri Meni in bodo z Menoj mislili, čutili, hoteli, in delovali kakor iz enega srca. V tem bo neskončno velika razlika med Mojimi resničnimi otroki ter blaženimi ustvarjenimi bitji obdarjenimi s pametjo in razumom. Zato le pazite, da se boste nekoč kot Moji otroci izkazali vredne in sposobne." (VJn5 112:8-10)

 

Tumim in urim sta bila sveta kamna, ki ju je judovski duhovnik nosil v torbici na prsih. Uporabljali so ju za odgovarjanje na vprašanja, ki jih drugače ni bilo mogoče rešiti. Če je potegnil ven kamen urim, je bil odgovor 'ne', če pa je bil to kamen tumim, je bil odgovor 'da'.