Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Nauki za življenje >

Deset zapovedi

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jezus: "...Zaradi svoje nečimrnosti se imate meni enake. Pravite: 'Enak sem Bogu in na njegovem prestolu sedim. S svojo modrostjo sem si pridobil veliko bogastvo in oblast po vsej zemlji.' Vaša spretnost v trgovanju je takšna, da množice narodov sledijo vašemu zgledu. Da, zares se ravnate po nasvetu kače v raju, ki je zagotavljala vašima prednikoma, da bosta postala kot bogova in ju je zvito pripravila, da sta ugriznila v prepovedan sad (* 1Mz 3,5). Tudi vi ste mislili, da boste spregledali, toda v resnici ste oslepeli in se do današnjega dne borite, da bi pretrgali vez, ki vam daje življenje in svetost. Mislili ste, da boste postali svobodni, toda našli ste smrt. O, doba bede. Namesto modrosti služite norosti. Namesto vašemu Svetemu služite zmaju. Mojih zapovedi ne ubogate in moje postave ne izpolnjujete. Nenehno me preizkušate. Otrok moj, tvoja doba je kriva težkega bogoskrunstva. Kjub temu, da se zavedajo moje postave, v kateri bi lahko našli življenje, je ne izpolnjujejo. Narod za narodom se je oddaljil od Desetih zapovedi in me uporno preklel. V zmajevem kraljestvu je črna zver (* Raz 13. Črna zver predstavlja prostozidarje in druga zver cerkveno prostozidarstvo) skupaj z drugo zverjo ali lažnim prerokom na vsakem hribu in pod vsakim zeleenim drevesom postavila bogoskrunske oltarje, da bi premagala svet in upihnila majhno lučko, ki je ostala. Na vsako od svojih sedmerih glav je zver postavila malike za češčenje, ki predstavljajo njene bogove. Z zmajevo pomočjo so postavljeni na vplivne položaje. Zveri sta izmed svojih določili duhovnike, ki danes služijo na vplivnih mestih v srcu mojega svetišča. Ti duhovniki me ne častijo, le pretvarjajo se. Pred svetom se razkazujejo našemljeni v visoke duhovnike Častijo zver in služijo njenemu izdelku, ki je prilagojen svetu. Tuje in mrtve bogove častijo kot njihovi očetje. Otrok moj, pobožnosti se posmehujejo in mojih zapovedi ne priznavajo. Vse narode učijo, naj častijo podobo umrljivega človeka (* Lažni Kristus. Pripadniki Nove dobe učijo lažno vero. Satan oponaša Boga), ničvrednega ponaredka, namesto moje večne slave. Kako težko jih prenašam (* Bog mi - Vassuli je povedal njihova imena)! Z močjo (* črne maše), ki jim jo je dal zmaj, so pripeljali do vrhunca svoje nepomirljivo sovraštvo in maščevalnost. Vojskujejo se proti svetim in vsem, ki ne pripadajo njihovemu klanu in ki nočejo častiti kipa (* Lažni Kristus) zveri. Zato ti povem: blagor tistim, ki verjamejo vame, me častijo in mi sledijo. Blagor tistim, ki verjamejo, da se moja obljuba že izpolnjuje, ker bom na njihovva čela postavil pečat svojega diha ljubezni. Resnično ti povem, če mi kdo služi, mora hoditi za menoj (* Slediti Kristusu, je biti prav tako križan). Ljudje ne bojte se vrniti k meni. Vrnite se k meni dokler je še čas. Moj dan se približuje, a kako se boste soočili z njim?

 

Pisano je, da ne smete častiti drugih bogov razen mene. Ne tekajte za bogovi ljudi, ki vas obkrožajo. Ljudje so prekršili Očetovo prvo zapoved. S sredstvi in pomočjo črne zveri so javno razglasili svobodo. Zato bo na njihove glave prišla kri mnogih.

 

'Ne skruni mojega imena' se glasi naslednja zapoved. Ošabni narodi, ljudje, ki jim nič ne pomenim, sedaj napadajo moje sveto ime. Njihova usta so polna bogokletnega govorjenja, če pa pričakujejo kakšno korist, se prilizujejo. V svojih pogovorih preklinjajo moje sveto ime. Bogokletno govore proti moji božanskosti in svetosti. Tisti, kateri opravljajo danes službe v Cerkvi, ki se vrte okoli zveri, njene moči in se bahajo s poznavanjem moje postave, prav ti zamanj kličejo moje ime. To so tisi, ki ljudem zapirajo vrata v nebeško kraljestvo. Sami nočejo vstopiti in tudi drugim, ki bi radi, ne dovolijo, da bi vstopili. Pred ljudmi obsojajo krajo, vendar mi oni sami kradejo duše. 'Prepovedijejo' prešuštvovati, vendar sami prešuštvujejo, ker hodijo za črno zverjo in so ji zvesti. Moje svetišče ropajo, a se pretvarjajo, da prezirajo malike. Če vaša generacija preklinja moje ime in ga ima za ničvrednega, je to zaradi liberalizma, ki se napaja iz grešnosti. Vse to so ji dali tisti, ki so oblečeni v črna oblačila (* prostozidarske sekte). Njihov cilj je uničiti temelje svetosti, pravičnosti in do vrhunca pripeljati nezakonitost. Ljudje, ali bom moral ob svoji vrnitvi reči: 'Ni dobrega človeka, nikogar ni, ki bi me razumel in nikogar, ki bi me iskal'.

 

Prosil sem vas, da posvečujete Gospodov dan. Vendar ste ga omadeževali z nečistostjo, oblatili z umazanimi užitki, s katerimi onečaščate pamet in svoja telesa. Mojo Božjo resnico ste zamenjali za laž. Namesto, da bi me častili in slavili, častite stvari in jim služite. Sodoma in Gomora izgledata skoraj brez greha in čisti v primerjavi z vašimi nečistostmi. Resnično vam povem, da bo Sodomi in Gomori ob mojem dnevu lažje kot vam. Večina od vas ne spoštuje Gospodovega dne. Ne, vi zares ne izpolnjujete moje postave.

 

V Svetem pismu piše: 'Z vsem srcem spoštuj očeta in ne pozabi materinih porodnih bolečin. Pomni, da si po njiju  rojen. S čim jima boš povrnil za to, kar sta zate storila?' (Sir 7,27-28) Tudi vi morate izpolnjevati zapovedi: 'Spoštuj očeta in mater.' Mnogi med vami so presenečeni, ker jih le malo izpolnjuje to zapoved. Nore in pokvarjene predstave so zapelale otroke, da častijo mrtve proizvode. Že v zgodnji mladosti se je njihov duh napolnil z lenobo. Mnogi starši svojim otrokom niso dali žive vode mojega Duha. Modrost jih je klicala dan in noč, a so ji zaprli vrata. Vaši otroci so zato zablodili od poti, ki vodi k meni. Če me kdo, mlad ali star prizna za svojega Boga, mi mora biti podoben in mora zaradi ljubezni do mene poslušati in častiti svoje starše, kot bi oni morali poslušati in častiti mene. Toda posvetnost je pokvarila otroke in zato niso prišli k meni. Ljubezni manjka.  Mnogo staršev se pritožuje nad neposlušnostjo svojih otrok, vendar se do mene obnašajo enako. Ali lahko res trdijo, da so dobri, potrpežljivi in strpni? Če bi imeli te kreposti, bi tudi njihovi otroci imeli krepost poslušnosti in bi starše spoštovali. Toda pravim vam, pamet te generacije je prazna, zato jo je napolnila tema. Ideja, postati filozof, je zanje pomembnejša kot moja večna slava. Ker jim manjka svetost, jih uničujejo strasti in od zgodnje mladosti onečaščajo svoja telesa. Tvoja generacija se posmehuje mojim zapovedim in jih nadomešča z žalitvami. Iz ust zveri prihaja sama pokvarjenost, da z njo kvari pamet vaših otrok. V svoje žrelo jih vleče kot žrtve. Poskuša jih prepričati, naj častijo prvo zver, služijo človeškim bogovom in dajejo lažnim bogovom spoštovanje in čast, ki sta namenjena samo meni. Resnično vam povem, za uporne, ki so, poslušni zveri, zavrnili moje zapovedi in si izbrali pokvarjenost, je na koncu pripravljen ogenj. Blagor pa v srcu ponižnim, ker bodo dosegli popolnost. Zato vam pravim: ne upirajte se strahu Božjemu. Vi veste, da sem prepovedal ubijati! Če se imate za moje, za del moje Cerkve in pridigate proti ubijanju, kako to, da sami ubijate? Ko se bodo ob dnevu sodbe pokazali vaši zločini nad nerojenimi otroki, ali si boste še upali trditi, da imate prav in da ste nedolžni? Iz nebes gledam strašne prizore. Kako trpim, ko gledam, da maternica zavrne otroka, ki ga je oblikovala in ga pošilja v smrt brez imena in obžalovanja. Ne spominja se ga več. Tem pravim: lahko ostrite svoj meč, toda orožje, ki ste ga pripravili, bo ubilo vas. Sedaj niste noseče z otrokom, temveč s krivico. Spočele ste hudobijo in rodile boste nesrečo. Izkopale ste jamo, da bi se same ujele vanjo! Vaša hudobija bo padla na vašo glavo in vaša nasilnost se vam bo povrnila (* Ps 7,12-16).

 

Vi (* Jezus govori lažnemu preroku z masko jagneta), ki slovite po tem, da ste mi zvesti, da se trdno držite mojega imena, vse vem o vas. Izgledate živi in uspešni, toda v resnici ste mrtvi in razpadate. Pokesajte se! Zaupal sem vam številne duše, toda hudič je trgoval z vami in zamenjali ste jih za njegovo zlato in srebro. Vem kako sedaj živite. Živite (* Nekoč zvesti, ki so se prodali satanu in sledijo zveri) v skrivnem brlogu (* Prostozidarske lože) kot šakali. Skozi ta brlog bom speljal široko cesto (* Bog bo uničil lože). Nepričakovano bom prišel k vam in odkrilvašo nagoto. Ko bo prišel moj dan, vam ne bom dal jesti od drevesa življenja. Pazlivo poslušajte: proti ubijanju pridgate, vendar ubijate mojega Duha. Bahate se, da poznate mojo postavo, venar je ne izpolnjujete, ker niste razumeli skrivnosti moje skrite mane. Niste razumeli moje nadnaravne hrane in skrivnosti mojega spremenjenja. Obljubil sem vam, da vas bom na koncu časov ohranjal pri življenju s svojo nebeško mano. Svoji cerkvi v Pergamonu (* Raz 2,1-17) sem rekel: 'Zmagovalcu bom dal skrite mane. Dal mu bom tudi bel kamenček in na kamenčku bo napisano novo ime: tega ne pozna nihče, razen tistega, kdor ga prejme.' Danes vam podarjam to mano, shranjeno za vaše čase, nebeško hrano svojega Duha.  Za vaš sestradani duh.  Svojega Duha obilno izlivam na vas, da bi napolnil vašo notranjo puščavo. Zastonj vam podarja svojo nebeško mano, ker je to hrana ubogih... Toda niste me razumeli, odklonili ste jo in tudi drugim ste prepovedali jesti. Na 'bel kamenček' sem že napisal svoje novo ime, ki ga bodo poznali samo ubogi. Trdite, da ste ponižni in ubogi, a niste. Vaš duh je poln satanovega bogastva.

 

Jaz sem vladar zemeljskih kraljev in prosil sem vas, da ne zagrešite nobenega nečistega dejanja ali prešuštva. Prešuštvo je satan tako prefinjeno prekril, da se ga ne zavedajo niti duhovniki niti laiki. Mojega prenašanja vašega greha je sedaj konec. Tistim (* Jezus se znova obrača na tiste, ki častijo zver), ki so iskali satanove bogoskunske moči in jih dvigovali kot svoje zastave, da bi uničili moje božanstvo, mojo svetost in mojo sveto žrtev, pravim: krivi ste, da brezbožni preklinjajo moje ime. Za služenje ste posvečevali pokvarjene može, omadeževane s ponižajočimi strastmi. Vsi tako omadeževani se me ne bojijo. S tem ste umazali moje svetišče. Če danes brezbožni prešuštvujejo in se jim zdi to normalno, to delajo tudi zaradi velikega liberaklizma v moji Cerkvi. Delajo po navodilih zveri, ki hoče sprevreči resnico. Kako da tako zlahka pozabljate, da so vaša telesa del mojega telesa? Rad bi vas videl svobodne in nepokvarjene, ker so vaša telesa tempelj mojega Svetega Duha. Vaš Bog sem in želim, da bi živeli sveto, ker sem jaz svet. Stvarstvo! Mojo postavo boste lahko sprejeli in jo izpolnjevali, ko me boste priznali za svojega Boga. Mnogi tega niso naredili in zdaj so kot gnijoča trupla v puščavi, v kateri živite. Nisem vam zapovedal grešiti. Zakaj je vaša svoboda postala past za mojo dušo? Prosite me, da vam odpustim, drugače ste izgubljeni. Zakon morate spoštovati in biti vam mora svet. Jaz sem Gospod in poklical sem vas k posvečenemu življenju, k miru, ljubezni in svetosti. Za  vekomaj sem vas poklical k sebi. Poklical sem vas, da se zaročite z mojo nežnostjo in ljubeznijo. Ko boste raumeli, da ste moji in zaročeni z menoj boste nehali grešiti in prešuštvovati. Zaradi svojega svetega imena bom uporabil vsa sredstva, da vas privedem k pameti, tudi če bi vas moral zvleči v puščavo in vam tam pokati svoje Presveto Srce in njegovo brezmejno bogastvo, da bi spoznali nagoto in uboštvo svojih duš. Odkril vam bom vse spoznanje, da bi se odpovedali svojim grehom. Pridite in se pokesajte, ker imam moč, da vas ozdravim! Moj sveti duh prosi, da ne kradeš. Če se imaš za mojega in poznaš mojo postavo in trdiš, da si v resnici, zakaj potem ti, ki si posvetil sebe in druge duhovnike, ne poučiš najprej sebe, da se ne sme krasti? Vendar si se dal kupiti in zvito slediš zveri (* pristaš zveri: lažni prerok), ki te je naučila brezboštva. Posveten si in za mnoge stvari te moram obsoditi. Tvoj jezik oholo izjavlja, da delaš velike, dobre in poštene stvari. S svojo krinko jagneta varaš celo izvoljene. Toda povem ti: mene ne moreš prevarati, ker vem, kaj se skriva pod krinko. Pod njo skrivaš strahotno nesrečo za človeštvo, kakršne svet še ni videl. Tvoj cilj je ukiniti mojo žrtev (* Dan 12,11. To je ukiniti sveto obhajilo) in jo nadomestiti s krivico in lažjo. Predstavljaš se kot prerok, da bi onemogočil moje lastne preroke. Ali se ne bojiš, da bo tvoje ime izbrisano iz knjige življenja, ker mi kradeš in vodiš v smrt miljone duš? Mnogi danes občudujejo tvoje čudeže. Ko se boš znebil mojih prerokov (* Raz 11,8) in jih premagal s svojim mečem, jih boš še bolj navdušil. Do zob si se oborožil, da bi se vojskoval z njimi. Njihovo pričevanje, še bolj pa njihova poslušnost mojim zapovedim vznemirja tvoja ušesa. Niso hoteli slediti tebi niti zveri. Ostali so mi zvesti in niso dovolili, da bi se laž dotaknila njihovih ustnic (* Raz 14,5). Moji Abeli so. Pred očmi sveta jih boš premagal, toda tvoje veselje bo kratkotrajno, ker te bo moja pravičnost udarila kot strela. Prišel bom, da vanje (*  Raz 11,11) znova vdihnem življenje. Pred tvojimiočmi jih bom kot stebre luči dvignil v svoje svetišče. Nebesa se bodo odprla, zagledal me boš in če me boš vprašal: 'Zakaj je rdeča tvoja obleka in so tvoja oblačila kakor mastilčeva v stiskalnici' (* Iz 63,2), ti bom povedal: 'Sam sem mastil v čebru, izmed ljudstev ni bilo nikogar z menoj. Pohodil sem jih v svoji jezi, poteptal sem jih v svoji srditosti', ker se mi niso nehali upirati in me niso nehali izzivati. Prišel sem, da zbrišem s površine zemlje vse človeške teorije in razlage, ki so bile za vas strupena hrana. Z mečem so vam bile vsiljene, da bi oskrunili moje božanstvo in mojo svetost. To bo prva bitka konca. Jaz sem veličastni Jezdec (* Raz 19,11), jaz sem Beseda.

 

Če zemlja žaluje, njeno drevje ne prinaša sadu in listje vene, je to zato, ker ne izpolnjujete moje postave. Ali nisem rekel: 'Ne pričaj po krivem'. Vendar ta zapoved ni spoštovana v mojem svetišču. V njem je zabodena ost sulice (* lažni prerok) in med mojimi Abeli so tudi Kajni. Sedaj so duhovniki, ki jih je poslal Kajn, poslani na vse konce zemlje, ne da bi pričevali zame, ki sem vstal, temveč, da bi obsodili mojo besedo, oponašali Sveto pismo (* sekte nove dobe oponašajo Sveto pismo) , vse narode poučili o lažnem Kristusu, lažnem ekumenizmu, da bi dali svetu del racionalizma in naturalizma, oskrunjeno hrano, laž. Pravim vam, da ne bodo zmagali in ne bodo večno vladali. Pravičnost bo zmagala! Ne bom vam dovolil večno spevati. Vse vem o vas, kako s pomočjo zmaja postavljate svoje duhovnike na visoke položaje, da bi premagali in uničili moje duhovnike. Pravim vam, čas se je skoraj iztekel. Prevrnil vas bom iz vaših visokih mest, padli boste pred noge mojih duhovnikov, mojihsvetih in mojih angelov. Morali boste priznati, da ste sužnji zveri... Kmalu bom prišel k vam, nepričakovano kot tat. Premagal bom laž, lažnega kristusa in potrdil resnico. Kmalu, prav kmalu bom prišel, da bi zdrobil lažno podobo, ki sili vse narode, da jo častijo (* Raz 13,16. Temelj vseh sekt Nove dobe je prostozidarstvo). Ne boste zmagali! Hčere in sinovi moji, ki v puščavi brezciljno blodite, vrnite se k meni. Pokesajte se! Ne grešite več. Vem, da ste zaradi pomanjkanja ljubezni večkrat pričali po krivem, ker niste bili pod zaščito pastirja. Meni sovražni niste izpolnjevali mojih navodil. Vendar vam kljub vaši ošabnosti in nasprotovanju pravim, da vas ljubim! Moje odpuščanje vam je zagotovljeno. Vrnite se k meni, taki kot ste. Zaradi svojega svetega imena vam bom vrnil božanskost. Hočete pričati? Pričajte o moji veliki ljubezni in usmiljenju. Hočete biti priče? Bodite priče v mojem imenu, imeni Jezusa Kristusa, ljubljenega Božjega Sina in Odrešenika. Ljubite drug drugega, kakor vas jaz ljubim. Veselite se vi, ki vam je bila dana moja skrita mana in ki ste že prejeli pečat Božje ljubezni na svoje čelo. Iz nebes sem vam zapovedal, da si ne želite blaga svojega bližnjega niti njegove žene. Tudi te zapovedi niso spoštovali niti duhovniki niti laiki. Svojo ljubezen sem odkriv vsakemu bitju na zemlji. S svojo žrtvijo in po tej žrtvi sem vam dal večno življenje in sporočilo miru in ljubezni. Mnogi od vas pridigajo o ljubezni, odpuščanju, ponižnosti, strpnosti in svetosti. Vendar so pripravljeni ubijati, če ne dobijo tistega, kar želijo. Ker nimate tistega, kar sem dal vašemu bližnjemu, vanj streljate strupene puščice. Ta greh se ponavlja od Abelovih časov do današnjega dne. Kajn je bil prvi človek, ki si je poželel dobrine svojega brata. Koliko Kajnev pa je danes še na svetu? Še več Ezavov. Ezav se je odpovedal prvorojenstvu in odpadel, ker ga je zanimalo samo kar je prijetno, korisnto in nič drugega. Zakaj ne bi sledili zgledu Abela in bili sveti? Živeti sveto in v skladu z mojimi zapovedmi je: ljubiti. Prosim vas da se pokesate, če si želite dobrine svojega bližnjega, četudi izgovarjate molitve dan in noč! Sprašujete me: ' Kako naj bi želel dobrine svojega bližnjega, če pa sem vse svoje dobrine, svoje življenje in vse, kar imam, posvetil tebi?' Povedal ti bom: tvoj duh si želi duha tvojega bližnjega in posebnih darov, ki sem jih dal njegovemu duhu. Hudič je nastavil past tvojemu duši, ne padi vanjo! Zakaj so se začele vojne in boji v moji Hiši, če ne predvsem zaradi duhovne ljubosumnosti? Kajn si je nekaj želel in ker tega ni dobil, je ubil Abela. Ezav si je nekaj želel in da bi to dobil se je odpovedal prvorojenstvu. Kadar imate željo, ki je ne morete zadovoljiti, prezirate srečo svojega bližnjega, da bi ga zagrenili ali pa ste ga pripravljeni ubiti. Resnično vam pravim: če imate v srcu grenko ljubosumnost ali sebično častihlepje, nič ne zahtevajte zase. Ne lažite, da bi prekrili resnico. Kjerkoli je ljubosumje ali častihlepje, je tudi edinost, hinavščina in mlačnost. Ne grešite več, pokesajte se! Ne dajte, da na vas vplivajo tisti, ki jih je poučil lažni prerok in so člani satanove shodnice. Ne poslušajte jih. Kmalu bom prišel k vam na svojem prestolu, zato pridite in se pokesajte, dokler je še čas. Pridite vi, ki se obotavljate in kolebate med dobrim in zlim, ki po hišah lovite z grehi obložene ženske, ki jih ženejo vsakovrstna nagnjenja in se vedno učijo, a ne morejo nikoli priti do spoznanja resnice (* 2 Tim 3,6-8). Spoznajte kako bedno izgledate, a razumite, da vas klub temu ljubim. Delate za mojo slavo in ne na levo, ne na desno. Če boste gledali na levo, boste videli besne volkove, pripravljene, da planejo na vas in vas raztrgajo na koščke. Če boste pogledali na desno, boste videli jamo, izkopano za vas, da bi padli vanjo. Ljudje bodite srečni v tem, kar sem vam dal in podarite drugim to, kar sem dal vam. Moj ogenj je neizbežen. Toda mnogo vas bo nepripravljenih. Ljudje tega časa ne verjamejo vame, ne častijo me, ne upajo vame in me ne ljubijo. Resnico in mojje zapovedi ste zamenjali z bogokletjem. Ne živite v ljubezni  in nisterazumeli, kaj pomenijo besede: 'Strah Božji je začetek modrosti'. Blagor vam, če se me bojite. Čese me bojite, lahko dosežete popolnost, lahko se boste opili z mojim sladkim vinom in zasitili z mojo mano. Če se me bojite boste živeli v miru, modrost bo prišla do vaših vrat, goreče boste izpolnjevali moje zapovedi in ne boste od njih spremenili niti črtice. Vsem vam pravim, da ne živite z razdvojenim srcem. Sedaj, dokler je še čas, napolnite dušo z Božjo milostjo, pokesajte se in se vrnite k meni. Ne množite svojih grehov. Toda gorje trdovratnim dušam, ki so si zamašile ušesa pred temi zadnjimi svarili. Kaj bo z njimi ob moji vrnitvi? Povem vam, da bo pravičnost zmagala, ker sem poznan kot Zvesti in Resnični (* Raz 19,11). Otrok moj, ne bodi presenečen nad tem, kar sem zapisal. Prerokovano je bilo, da bo v tvojih dneh na zemlji mojo Cerkev izdal nekdo izmed mojih, tako kot Juda. Odpad bo prišel iz nje. Izdan bom od tistih, s katerimi sem delil svojo večerjo, ki so bili povezani z menoj in ki so jedli in pili z menoj. Kar je bilo zakrito in je bilo rečeno v prilikah in prispodobah, bo kmalu odkrito. Svoje izreke in prilike bom odkril ubogim. Preden bo prešel ta rod, bom s svojo slavo in močjo uničil lažnega preroka. Kar je zapisano v svetem pismu, se mora izpolniti do pike. Zapisal sem ta sporočila, da jih boste prebrali in v njih odkrili božanskost. To so moje besede po moji milosti dane vam. Prišel sem oživiti ugašajoči plamenček ljubezni, preden ga lažni prerok upihne. Da jočem, v moji Hiši prebiva. Namesto, da bi mi podarjal dišeče kadilo in žrtve mi podarja vse vrste zla, ki mu ga je dal hudič: nečistost, neurejena spolnost, nepravičnost, neposlušnost moji postavi, razbrzdanost, pijanost od krvi mojih prerokov, vseh, ki so moji. Njegova usta neprestano pošiljajo kletve in lažne blagoslove na vse konce zemlje. Vse o njem vem, njegovo notranjost poznam in povem ti, nikoli ne bo dosegel mesta počitka. Otrok moj, jaz, Gospod, ti bom dal videnje tistega, ki na sebi nosi kri mnogih,in tistih, ki ga častijo. Bodi budna, neprestano moli za moč, da bi lahko z zaupanjem ostala ob meni. Poslušaj me: grehi tega upornika so dosegli nebesa in izzivali mojo pravičnost. Z neskončno žalostjo v duši moram obsoditi njega in vse njegove. Moj Oče jih je ustvaril z veselljem in iz velike ljubezni. Jaz sem jih ljubil in žrtvoval sebe, da odrešim tako pravične kot nepravične. Svoje življenje sem dal zanje, toda on in njegovi so se s popolnim zavedanjem propada svoje vere obrnili proti meni in za vekomaj prelomili mojo zavezo z njimi. Njegov cilj je popolnoma izkriviti Sveto pismo in narediti iz moje besede, resnice, modrosti in mojega križa prazno doneče cimbale, racionalno teorijo, filozofijo, ponaredek modrosti, s tem praznim naukom hraniti množice in jih voditi v smrt. S svojimi usti, polnimi bahanja, oponaša veselo oznanilo, vstajenje in moje božanstvo. Čas njegovega trgovanja se je skoraj končal. Trgovci, ki so trgovali z njim, ga oskrbovali z najboljšim blagom, bodo propadli in vse ljudi bo navdala groza ob njegovi usodi. Hči, preberi Ezk 28: 'Ker je tvoje srce ošabno in praviš: ''Jaz sem bog, na božjem prestolu sedim v osrčju morij.''Vendar si le človek in ne bog, čeprav enačiš svojo modrost z modrostjo bogov. Glej modrejši si od Danijela! Nobena skrivnost ti ni prekrita. S svojo modrostjo in razsodnostjo si si pridobl bogastvo in spravil zlata in srebra v svoje zakladnice. Z veliko modrostjo pri svojem trgovanju si si namnožil bogastvo. Ošabno je postalo tvoje srce zaradi tvojega bogastva. Zato tako govori Gospod Bog: ker si enačil svojo modrost z modrostjo bogov, zato glej, bom pripeljal nate tujce, najhujše med narodi. Izdrli bodo meč zoper lepoto tvoje modrosti in oskrunili tvoj sijaj. Pahnili te bodo v jamo: doletela te bo smrt pobitih v osrčju morij. Boš še govoril: ''Jaz sem bog'', ko boš pred svojimi ubijalci? Le človek si in ne bog, v rokah svojih morilcev. Smrt neobrezanih te doleti od roke tujcev...' Nekoč si bil pečat popolnosti, poln modrosti in dovršene lepote. Bil si v Edenu, Božjem vrtu, v srcu mojega svetišča, toda tvoje neutrudno trgovanje te je napolnilo s krivico in grehom. Svojo modrost si pokvaril zaradi svojega sijaja. S svojimi krivdami, s krivičnim trgovanjem si oskrunil moje svetišče.

 

In spet, Gospod Bog je zapovedal, naj ljudje ne morijo; naj ne lažejo; naj ne kradejo; naj ne izgovarjajo imena Gospoda, njihovega Boga, vnemar; naj ne zavidajo; naj ne bodo zlonamerni; naj se ne prepirajo med seboj; naj se ne predajajo vlačugarstvu; in naj ne delajo nič od tega; kajti kdor bo to počel, bo pogubljen. (2 Nefi 26,32)