Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja >

Nauki za življenje

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jezus: "...Do svetosti se ne pride v enem dnevu. Vztrajati moraš na poti, polni ovir in majhnih križev..." (RžvB3 203)

 

Jezus: "...Ne moreš zrasti brez preiskušenj..." (RžvB4 171)

 

Bog Oče Jahve: "...jaz, Jahve, tvoj Bog, sem najbolj usmiljen. Jaz sem neskončen ocean usmiljenja, sočutja in nežnosti. Podaril sem vam svojo postavo, toda ni dovolj, da jo poznate. Morate jo izpolnjevati. Tudi ni dovolj, da verjamete, da jaz sem. Želim  da me ljubite in obožujete. Celo demoni verjamejo, da sem, toda oni me ne ljubijo in ne častijo. Poslušajo moj glas, a me ne ljubijo. Vi, ki ste moje seme, mi ostanite zvesti. Pridite k meni, svojemu Očetu in me potolažite. Utrujen sem in samo ostanek od vas me lahko potolaži. Vi ste najmanjši del moje črede in moje oči počivajo na vas. Vaš Abba (Oče) vam s svojega prestola pravi: vse vas ljubim z večno ljubeznijo. Bodite blagoslovljeni." (RžvB4 216)

 

Če hoče kakšen velik človek priti v sobo skozi ozka in nizka vrata, se mora prej skrčiti in prav globoko skloniti, sicer ne more v sobo. Tako je tudi zemlja ozka in trnova pot in nizka ter ozka vrata v življenje za tiste duhove, ki so bili nekoč preveliki in so hoteli biti še večji. ...zemlja, kot poslednji planet v vsem stvarstvu določena za to, da služi največjim duhovom kot šola ponižnosti in križa. (SkMart)

 

...svoje srce pa moraš obvarovati tudi pred preveliko radovednostjo, ker se takšni radovednosti skrivaj zmerom pridruži škodoželjnost. (SkMart 76:22)

 

...vsak človek pa zlahka prepozna njegovo hudobno prišepetavanje, ker to dela dušo vselej trdosrčno, lakomno, neusmiljeno, ravnodušno do vsega resničnega in Božjega, brezčutno do revežev in trpečih in željno vseh užitkov sveta...kajti Satan lahko vpliva le na čute duše, nikoli pa na njeno voljo. Zdaj sem vam pokazal tudi znamenja, iz katerih, če zalezujejo vašo dušo, zlahka spoznate, kakšen duh je v vaši bližini in kaj namerava z vami. (VJn1 217:4-5)

 

...kajti strahovalna šiba žene dušo čedalje bolj stran od njene materije in jo končno obrne k njenemu duhu. In ko je strahovalna šiba to dosegla, je rešila dušo propada in tako vsega človeka večne smrti. (VJn2 1:7)

 

Vzemi število 666, ki v dobrih in slabih razmerah označuje ali popolnega človeka ali popolnega hudiča ! Razdeli ljubezen v človeku na 666 delov; od tega daj Bogu 600, bližnjemu 60 in sebi 6 ! Če pa hočeš biti popoln hudič, tedaj daj Bogu 6, bližnjemu 60 in samemu sebi 600 delov ! (VJn2 77:2-3)

 

Jezus: Moje načelo pa je: Na račun telesa in njegove sreče rešiti dušo in ji pripraviti resnično, večno življenje. (VJn2 104:13)

 

Rafael: Zato naj tudi nihče izmed vas nikar ne ljubi sveta in svojega mesa bolj kakor svojega duha. Vsak naj skrbi samo za to kar je duhovno, tako bo tudi prej prejel, kar je duhovno, namreč popolno podobnost Bogu. (VJn3 3:7)

 

...Osvobodi svojo dušo, kolikor se da, vseh posvetnih vezi, in potem boš kmalu in zlahka razumel, od kod lahko duša v zelo kratkem času pridobi največjo modrost... (VJn3 42:1)

 

Apostol Janez: "Najprej moraš Boga spoznati in za to ti je dan urejen razum. Toda pri razumu ne sme ostati. Kar razumeš, moraš čim prej sprejeti v svoje srce ali v svoje življenje, ga s tem oživiti in šele potem boš na pravi poti. (VJn5 178:6)

 

Jezus: "...Kajti resnično povem vam: Za kar boste prosili Očeta v Mojem imenu in v Mojem vam znanem redu, tega vam bo tudi dano toliko, kolikor lahko koristi vašim dušam..." (VJn6 21:9)

 

Prizadevati si moramo, da upodabljamo lik Jezusa Kristusa in sicer tako, da živimo v veri in ljubezni, da bo na dan, ko bomo odšli v večnost, Oče našel v nas sledi Jezusovih potez in nas bo sprejel kot otroke svojega kraljestva in da bo pri vstajenju mesa naše telo deležno sreče duha. (Kfs 98)

 

In nikoli za nič ne reci: "To bom zagotovo storil jutri," ne da bi dodal: "Če bo Bog dal !" Kadar pozabiš, se spomni svojega Gospoda in reci: "Moj Gospod mi bo pokazal tisto, kar je boljše in koristnejše od tega." (Ko 18:23-24)

 

...da se prvič ljubimo in sicer vsak svojega bližnjega kot brata in sestro sedemkrat bolj kot samega sebe. Vsak bodi strog do sebe in blag in poln ljubezni do svojih bratov in sester. Nikoli naj nihče ne misli, da je večji in več vreden od najslabotnejšega med vašimi brati, kajti pri Bogu ne velja nič drugega kot čisto, ponižno srce... (BoGo1 34:8)

 

...da se prvič ljubimo in sicer vsak svojega bližnjega kot brata in sestro sedemkrat bolj kot samega sebe. Vsak bodi strog do sebe in blag in poln ljubezni do svojih bratov in sester. Nikoli naj nihče ne misli, da je večji in več vreden od najslabotnejšega med vašimi brati, kajti pri Bogu ne velja nič drugega kot čisto, ponižno srce... (BoGo1 34:8)

 

No vi, ki pravite: "Danes ali jutri odpotujemo v to in to mesto, tam ostanemo eno leto, trgovali bomo in bogateli" sploh ne veste kaj bo jutri. Kaj pa je vaše življenje? Dim ste, ki se za kratek čas prikaže, in nato izgine. Rajši recite: "Če bo Gospod hotel, bomo živeli in storili to in ono." Tako pa se bahate v svoji prevzetnosti. Vsako tako bahanje je zlo. Kdor torej zna delati dobro, pa ne dela, greši. (Jak 4,13-17)