Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Nauki za življenje >

Nasveti za življenje

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jezus: "...Premišljuje o moji navzočnosti. Otroci, ki vas ljubim z večno ljubeznijo, razveselite me tako, da se spominjate moje navzočnosti. Vadite se tako, da uporabljate  besede, midva, mi, ti in jaz, jaz in ti, midva (Edo: to je mišljeno: jaz in jezus, midva z Jezusom...). Vključite me v svoje delo, v svoje razgovore in v svoje misli. Spoštujte mojo navzočnost in nikoli ne pozabite, da sem svet. Tako boste manj grešili, ker boste vedeli in se spominjali, da sem z vami. Jaz, Jezus Kristus Nazarečan, vas vse blagoslavljam." (RžvB3 26)

 

Jezus: "...Ljudje, sedaj se pokesajte. Dvakrat premislite, preden odprete svoja usta. Iščite me s srcem ne s svojo pametjo. Posnemajte mene, svojega Boga in hodite po mojih stopinjah. Preden spregovorite, se vprašajte, kaj bi rekel Kristus na mojem mestu. Dvakrat premislite preden odprete svoja usta. Naj vaše ustnice ne bodo vzrok vašega padca in naj va vaš duh ne zapelje v zmoto..." (RžvB4 41)

 

Marija: "Ali hodite na romanja s čistim srcem? Ste prenehali delati zlo? Ste se spravili s svojimi sosedi? Ste resnično priznali svoje grehe in se pokesali? Ste blagoslovili svoje sovražnike in jim odpustili? Ste zlo povrnili z ljubeznijo? Ste pripravljeni na srečanje z Gospodom, polni dobrih del? Blagoslavljate tiste, ki vas preganjajo, molite zanje in ne sodite jih. Še naprej molite. Kaj pomagajo vaši darovi, če v srcu ne odpuščate in v sebi kuhate zamero! Kje je tedaj vaša svetost? Očistite se, živite v Božji luči in Božji ljubezni. Bodite resnične priče evangelija z ognjem in lučjo v vašem srcu. Pričujte za Jezusa tako, da z njim nosite njegov križ. Pričujte za Cerkev tako, da ste stanovitni v veri in združeni s Kristusovim namestnikom. Ne dovolite si grešiti z jezikom in bodite popolni, kakor je Gospod popoln. Naj se vidi, da ste prvi sadovi Gospodove velike ljubezni. Naj vsako oko vidi vaša pravična dela in spozna, da ste taki zato, ker ste otroci Najvišjega. Naj se vidijo na vašem telesu znamenja njegovih petih ran. Naj bo znamenje, da ste njegovi učenci in on vaš božanski učitelj. Živite najina sporočila. Bodite kot seme teh sporočil. Vaš krik ljubezni naj se razlega po vsej zemlji in do konca sveta. Vsakega od vas blagoslavljam in se vam zahvaljujem, ker ste mi podarili svoj čas." (RžvB4 105)

 

Jezus: "...Satan bo zvezan z rožnim vencem. Mali otroci, vztrajno hodite k spovedi, da bi me lahko prejemali v svetem Rešnjem Telesu tako pogosto, kot je to mogoče. Postite se ob kruhu in vodi dva krat na teden, zadoščujte in se žrtvujte. Ne glejte ne na desno ne na levo, glejte naravnost tja, kjer sem jaz." (RžvB4 210)

 

Zdaj pa pojdite in izpolnite vse po času in nasvetu in prepričajte se o vsem, da boste lahko spoznali, kako resničen in zvest je Gospod. In ko boste vse opravili in nikoli pozabili Gospoda nadvse prositi za Njegov blagoslov pred in po vsakem delu, pred in po vsaki jedi, pred in po spanju, sočnim vzhodom in po njem, pred sončnim zahodom in po njem - prav posebno pa pred spolno združitvijo in po njej - tedaj boste spočenjali otroke življenja in svetlobe, v nasprotnem primeru pa le otroke smrti in teme. (BoGo1 34:26)

 

Nadangel Mihael: "... Iz ljubezni do njega se postite ob petkih ob kruhu in vodi, da bi mu olajšali srčne bolečine. Kristusu podarite to žrtev..." (RžvB8 186)