Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Greh >

Obsojanje

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Nekdo je izvedel vrsto groznih dejanj in naj bi bil po vsej logiki obsojen na pekel, toda Borem odgovarja Martinu:

Toda mar znaš razmejiti resnično svobodno in nesvobodno v bitju istega človeka. (SkMart 74:6). Ali veš, kje se v mesu začne duša in kje v duši duh ? Ali čisto natančno veš, kje pri nekem človeku prenehajo nesvobodna dejanja in se začnejo svobodna ? Ali veš, kako sega duhovno in svobodno v naravno in nesvobodno, in v koliko ? (SkMart 74:7)

 

...Če vidiš vsakovrstne grešnike, jih ne obsojaj in ne preklinjaj,  kajti - razumi me prav - večinoma niso oni tisti, ki grešijo, temveč duh, ki jih priganja. Ti pa ne moreš vedeti kakšen duh jih priganja... (VJn1 174:4)

 

Jezus: "...Nikoli jih ne sodi (druge duše - druge ljudi) in nikoli jih ne obsodi. Sodnik sem jaz in jaz jih bom sodil na dan sodbe. Zato jim moraš ti, otrok moj, odpuščati. Zlo moraš vračati z ljubeznijo..." (RžvB3 26)

 

Jezus: "..To so zadnji dnevi mojega usmiljenja, zato ostanite budni in ne dajte satanu nobene opore. Ne dovolite svojemu duhu, da sodi. Odpovejte se nezadovoljstvu in kritiziranju, da ob dnevu sodbe ne boste obsojeni." (RžvB6 167)