Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Bog >

Sveti Duh

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jezus: "... Naj stopi naprej tisti, ki ljubi mojo besedo. Če me kdo ljubi, se bo držal moje besede, moj Oče ga bo ljubil in bova k njemu prišla in živela v njem. Mojega Svetega Duha potrebujete tako, kot potrebujete zrak za dihanje. Svetega Duha, ki daje življenje, prosite, da pride k vam in v vaši duši naredi čudeže. Svetega Duha prosite, da vam odkrije skriti pomen mojih prilik, izrekov in prerokb v vašem času. Mesto (* Simboličen izraz za človeka) se ne more zgraditi brez temeljev (* Pomeni, da se ne more zgraditi, ne da bi se izročili Bogu, da bi Bog postal naš temelj), ker se v njem ne bi mogel nastaniti Sveti Duh. Pridite in spoznajte: nova nebesa in nova zemlja bosta prišla, ko bom v vas postavil svoj prestol, ker bom jaz dal vsakomur, ki je žejen, zastonj vode iz izvira življenja (* Prim. Raz 21,6).

Dovolite torej Svetemu Duhu, da vas pripelje v moje kraljestvo in večno življenje. Naj vas hudič nikoli ne premaga, da ne bi za vedno umrli. Če bi bilo potrebno, bi takoj in brez okrevanja znova žrtvoval svoje življenje za vas. Dovolite Svetemu Duh, da obdela vašo zemljo in v vas naredi zemeljski raj. Naj Sveti Duh ustvari novo zemljo tako, da se ukorenini v vas. Prva zemlja, ki je bila hudičeva last bo razpadla. Moja slava bo nato znova zasijala v vas. Vsa božanska semena, ki jih je v vas zasadil Sveti Duh bodo pognala in zrasla v božanski luči. Svetemu Duhu dovolite, da pride k vam kot plameneči ogenj in vas očisti tako da v vas sežge vse suhe rastline (* Suhe rastline pomenijo slabe navade in grehe). Sveti Duh naj ostane v vas in naj jih zamenja z nebeškimi sadikami in čudovitimi vinogradi (* Nebeške rastline sokreposti). Od tega dne bom jaz sam njihov varuh.

Naj me vaša stara zemlja, ki je upostošena in v ruševinah, pokliče in usmilil se bom vaše sramote. Preostala drevesa so sedaj suha, polomljena in uporabna samo še za ogenj. Zato dovolite Svetemu Duhu, da vašo dušo spremeni v novi raj, novo zemljo, kjer bomo mi (* Presveta Trojica) imeli svoj dom v vas. Glejte, zima je minila in iz vaše zemlje so začele poganjati cvetlice. Vidite? Trta začenja cveteti in dišati. To je naš raj, to so naša nebesa. Prišli bomo v naš vrt in počivali med krepostmi, ki bodo kot izviri, studenci žive vode, bujne doline z dišečimi drevesi, pašniki, vinogradi in gore mire, ker nam ponižnost ugaja, ljubezen nas veseli, mir časti in veselje opeva. Vsi sadovi so kreposti, ki ugajajo našim očem. Svetemu Duhu torej dovolite, da vas vzgaja in vam odkriva zdrav nauk, ki je Življenje. Pripravite sobo za mojega Svetega Duha, da bi se lahko ukoreninil sredi vaše duše in se zasadil tam, kjer je bila včasih goščava trnja in dračja. Sveti Duh bo drevo življenja v vas in moje kraljestvo, ki ga boste dosegli zaradi moje veliodušnosti. Vodil vas bo, da boste dosegli neminljivost, božanskost in večno življenje. Vassula, primerjaj tvoj stari jaz s tem, kar si sedaj. Ali vidiš, kako Sveti Duh spremeni tvojo staro zemljo v novo? Samo Sveti Duh lahko rodi dobre sadove in samo iz njegovih semen lahko zraste obilje dobrih sadov. Brez njegove navzočnosti v svoji duši bi ostala neobdelana, suha zemlja in puščava." Vassula: "Gospod, kaj pomeni novo nebo?" Jezus: "Novo nebo? Tudi novo nebo bo v vas, ko vas bo moj Sveti Duh razsvetlil. Moj Sveti Duh, spremljevalec mojega prestola, bo kot sonce posvetil v vašo temo. Dana bo beseda, da bi izrazili misli in govorili tako, kot jaz želim. Vse, kak boste naredili, bo tako kot bi naredili mi, ker bo Duh vašega Očeta govoril v vas. Nov svet bo hodil v navzočnosti mojega Svetega Duha, da bi osvojil ostale zvezde (* Simboličen izraz, ki pomeni ljudi), tiste, ki niso izpolnjevali moje postave in jih je pogoltnila tema kot izginjajoče sence, ker niso prepoznali upanja in svetosti, ki sem jo prihranil za vaše čase.

Oltar, novo nebo bo prišlo, ko se bo od zgoraj, iz najvišjih nebes Sveti Duh izlil na vse vas. Resnično, poslal bom svojega Duha v vas, da bi iz vaših duš naredil nebesa, da bi bil jaz v teh nebesih trikrat poveličan. Poti tistih, ki bodo sprejeli mojega Svetega Duha, se bodo zravnale,  njihova tema in mrak se bosta razsvetlila in spremenila v sijoče zvezde, ki bodo razsvetljevale temo za vekomaj. Kmalu bosta ta zemlja in to nebo prešla, ker bo bleščeča slava mojega prestola posijala na vse vas. Jaz, Jezus, vam pravim: jaz, najvišji duhovnik iz najvišjih nebes, vas kličem, da pridete in se mi pridružite tako, da se približate prestolu moje milosti, ki je pred vami. Pridite k meni in podedovali boste moje kraljestvo v nebesih." (RžvB8 268-271)