Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Poslednji časi in sodba > Sodni dan 2 > Dnevi očiščevanja >

Očiščevanje 1

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jezus: "O, Jeruzalem (* To je: o, generacija)! Poglej proti vzhodu in proti zahodu. Poglej proti severu in jugu. Jaz sem, ki sem je tam. Resnično ti povem, da se bo Duh znova razlil na vas in moja podoba se bo razširila po vsem obličju zemlje. Kar sem načrtoval, se bo zhodilo, in kar sem ti povedal, se bo izpolnilo. Približajte se mi in pazljivo poslušajte. Danes prihajam vse do vašega praga in s seboj nosim zastavo miru. Prihajam, da te rešim, Jeruzalem. Na zastavi je zapisano: 'Zvesti in Resnični (* Raz 19,11), Kralj kraljev in Gospod gospodov' (* Raz 19,16). Ali bom slišal od tebe, Jeruzalem: 'Moj Kralj, to si ti, ki ga moram počastiti', ali pa ne bošprepoznal njega, ki ti ponuja svoj mir... Ali boš v zadnjih dnevih pred dnevom povračila prepoznal mojega Svetega Duha, ki se spušča od zgoraj v vsej svoji slavi, da bi si naredil dom v tebi? Ljudje, v svojem življenju ste se posmehovali moji postavi in se uporno obrnili stran. Ali se boste pripravljeni srečati z menoj, vašim Bogom? Kmalu bom šel skozi vaša mesta (* To je skozi nas. Mi smo mesta) in to bo prej kot si mislite. To so moja zadnja svarila. Resnično resnično vam pravim: Zbudite se iz svojega globokega spanca! Namenjeni ste v propad. Stresite s sebe prah, ki vas pokriva in vstanite od mrtvih. Konec časov (* Konec časov ni konec sveta, ampak je konec obdobja.) je bližje kot si mislite.

Kmalu, zelo kmalu bom nepričakovano odprl svoje svetišče v nebesih in tam boste z nezastrtimi očmi zagledali kot v skrivnostnem razodetju množic angelov, prestolov, gospostev, vladarstev in moči, vse ležeče na obrazih okoli Skrinje zaveze. Potem boste na svojem obrazu začutili Dih in moči nebes se bodo stresle. Bliskanju strel bo sledilo grmenje. 'Nenadoma bo prišel na vas čas velike stiske, kakršne še ni bilo, odkar obstajajo narodi'. Ker bom dal vaši duši začutiti vse dogodke vašega življenja. Pred vami jih bom razgrnil drugega za drugim. V velikem strahu bo vaše duša spoznala, koliko nedovžne krvi duš žrtev ste prelili zaradi svojih grehov. Potem bom dal vaši duši spoznati, kako niste izpolnjevali moje postave. Kot se odpre svitek, tako bom odprl Skrinjo zaveze in vam dal spoznati vaše kršitve postave.

 

Če boste še vedno živi in na svojih nogah, bodo oči vaše duše zagledale slepečo luč, sijočo kot sijaj mnogih dragocenih kamnov, kot sij kristalno čistih diamantov. Videli boste luč tako čisto in svetlo, da ne boste mogli gledati, čeprav bodo ob vas stale v tišoni množice angelov, ki jih bo kot srebrnkast zlat prah prekrivala luč. Vaša duša bo dojela samo njegovo obliko, ne pa tudi njegovega obraza. Potem bo vaša duša, sredi slepeče luči, videla, kar je že nekoč videla v delčku sekunde ob vašem stvarjenju...

 

Vaše oči bodo videle Njega, ki vas je prvi držal v svojih rokah. Vaše oči bodo videle Oči, ki so vas prve videle. Vaše oči bodo videle Roke, ki so vas oblikovale in vas blagoslovile... Vaše oči bodo videle najbolj nežnega Očeta, vašega Svarnika, oblečenega v stašni sijaj, Prvega in Poslednega. Njega, ki je, ki je bil in bo, Vsemogočnega, Alfo in Omega, Vladarja.

Ob prebujenju umirajoče, vas bodo prebodle moje oči, ki bodo kot dva ognjena plamena (* Raz 19,12). Vaše srce bo spoznalo vaše grehe in preplavili vas bodo očitki vesti. Zaradi kršitve moje postave boste v veliki stiski in trplenju. Spoznali boste, kako ste nenehno oskrunjali moje sveto ime in kako ste zavračali mene, vašega Očeta... Prestrašeni boste trepetali in drgetali, ko boste gledali sebe kot gnijoča trupla, ki jih žrejo črvi in jastrebi.

 

Če vas bodo noge še držale pokonci, vam bom pokazal, kaj je vaša duša, ki je moj tempelj in moje bivališče, hranila vsa leta vašega življenja. Na svojo žalost boste videli, da globoko v vaši duši živi kača in ne jaz, večna Žrtev in da je to gnusno opustošenje o katerem je govoril prerok Danijel: bogokletstvo.

Bogokletstvo, ki je prerezalo vse nebeške vezi, ki so vas povezovale z menoj in so naredile pregrado med vami in menoj, vašim Bogom. Ko bo prišel ta dan, bodo z vaših oči odpadle luske, da boste videli, kako goli ste in kakšna puščava je v vaši notranjosti... Nesrečna bitja, vaš upor in zanikanje Presvete Trojice, sta vas spremenila v odpadnike in preganjalce moje besede. Svoje tarnanje in žalovanje boste poslušali sami. Povem vam, žalovali in jokali boste, toda vaše tožbe ne bo nihče poslušal. Jaz lahko sodim le tako, kot mi je rečeno, naj sodim. Moja sodba bo pravična. Ko se bodo odprla nebesa in vam bom pokazal Skrinjo zaveze, bo tako, kot je bilo v Noetovem času. 'Kakor so namreč v dneh pred potopom jedli in pili, se ženili in možile do dne, ko je šel Noe v ladjo in niso ničesar spoznali, dokler ni prišel potop in vseh odnesel, tako bo tudi ob prihodu Sina človekovega' (* Mt 24,38-39).  Tako bo tudi ta dan. Toda povem vam, če ti dnevi ne bi bili skrajšani po posredovanju vaše svete Matere, zaradi molitev mučencev in zaradi vse nedolžne krvi, prelite na zemlji, od krvi svetega Abela do krvi vseh mojih prerokov, nihče izmed vas ne bi preživel!

 

Jaz, vaš Bog, pošiljam angela za angelom, da razglasi, da se končuje čas usmiljenja in da je čas mojega kraljestva na zemlji tik pred vrati. Svoje angele pošiljam, da vam pričajo o moji ljubezni, 'da oznanijo večni evangelij prebivalcem zemlje in vsakemu narodu, rodu, jeziku in ljudstvu' (* Raz 14,6). Pošiljam jih v svet kot apostole poslednjih dni, da razglasijo, da bo nad svetom zakraljeval naš Gospod in da bo moj Duh kraljeval na veke vekov (* Raz 11,15) med vami. Pošiljam vam svoje služabnike preroke, da vpijejo v vaši puščavi, da bi se me morali bati in me častiti, ker je prišla ura moje sodbe (* Prim. Raz 14,7).

 

Moje kraljestvo se bo nenadoma spustilo med vas, zato morate biti stanovitni v veri do konca.

Otrok moj, moli za grešnike, ki se ne zavedajo svojega propada. Moli in prosi Očeta, da odpusti zločine, ki jih svet neprestano dela. Moli za spreobrnjenje duš in za mir. (RžvB5 30-33)