Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Poslednji časi in sodba > Sodni dan 2 > Dnevi očiščevanja >

Očiščevanje 2

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Nadangel Mihael: "...Pravim vam: ostanite budni, ker nihče ne ve za dan, ko bo k vam prišel vaš Gospodar. Vsemogočni ne bo odlašal s svojo odločitvijo. K vsem vam bo prišel v ognjenem stebru in v luči in tudi luč v njegovih ljudeh se bo spremenila v ogenj. Vaš Sveti bo kot goreči plamen, ki bo uničil zvitost zla (Prim. Očiščevanje). Njegova luč bo predrla temo, jo pregnala in tisti, ki niso videli, bodo spregledali. Uničil bo ošabne tega sveta. Ostal bo le njegov ostanek. Če Vsemogočni ne bo zaslišal z zemlje krikov kesanja, bo ostalo tako malo ljudi, da jih bo lahko celo otrok preštel! ..." (RžvB7 91)

 

Jezus: "Da, najhujše šele pripada. Nič se ne more roditi takoj. Moj Oče bo ubogim pokazal svojo mogočno roko, upornike in odpadnike pa bo sežgal ognjeni vihar iz vzhoda zaradi vseh slabih stvari, ki so jih naredili. Kdor je kriv bo umrl zaradi svoje krivde. Če se bo pred mojim dnem spreobrnil in popravil kar je zakrivil, če bo priznal svoje grehe, mu bom odpustil in bo živel in ne umrl. Takšna je moja postava., trikrat sveta." (RžvB8 232)

 

Preden pridem kot pravičen sodnik, na veliko odpiram vrata svojega usmiljenja. Kdor noče priti skozi vrata usmiljenja, ta mora skozi vrata moje pravičnosti (DFK 1146).