Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja > Bog > Jezus Kristus >

Drugi o Jezusu

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Marija: "...Spominjam vas, da je Gospod nežen in usmiljen, počasen v jezi in bogat z milostjo. Jezus je bil kamen, ki so ga zidarji zavrgli, a je postal vogeljni kamen. Resnično vam povem, da je Božje kraljestvo med vami in da njegov Duh milostno piha na narode, da bi vas oživil. Zato pridite in poglejte Svetega Duha, ki se bo poročil z vašimi deželami. Ne zavrnite Svetega Duha, ki je tako očitno izlit na vas. Ne bodite kot 'zidarji', ki so zavrgli vogelni kamen. Bog želi rešiti vsakega. Vas, ki berete prerokbe v tej knjigi, resno svarim: ne dušite Duha, ki veje na vas na vrhuncu vašega odpada. Kasneje, na dan sodbe ne boste mogli reči: 'Nisem slišal, nisem vedel'. Jezus in Jaz vam odkrivava stvari preden se bodo zgodile. Ko se boste srečali z Bogom iz oči v oči, ne boste mogli reči: 'Nisem se zavedal'. Utrdba ošabnosti bo padla... In iz nje bodo izgnani demoni. Bodite blagoslovljeni. Vsi bodite blagoslovljeni, ker ste me slišali. Jaz sem vaša ljubljena Mati Theotokos, ki vas vse ljubi." (RžvB4 97)

 

Glej, kolikor ga poznam (Jezusa), je po Mojem spoznanju On prav tisti Jehova, ki je že govoril z Adamom, Noetom, Abrahamom, Izakom, Jakobom, Mojzesom in številnimi drugimi preroki. Razlika med tedaj in zdaj je samo v tem, da je On kot večni Gospod vseh bitij, zgolj kot čisti duh poln ljubezni, življenja, najvišje modrosti, moči, sile in oblasti tedaj govoril s prebujenim duhom kakšnega človeka, in se mu je tudi razodel. V tem času pa - in to je celo pogosto napovedal po prerokih - se Mu je zahotelo, da bi se iz velike ljubezni do ljudi te zemlje, ki jih je ustvaril za Svoje otroke in jim že v Adamovem času tudi sam dal to ime, utelesil tudi sam, da bi jih kot vidni oče vzgojil Zase, da bi na vekomaj bili, živeli in bivali pri Njem tam, kjer je zmeraj tudi sam, kjer ustvarja in vlada neskončnosti. Zato je rečeno: V začetku je bila čista Beseda in Bog je bil Beseda v ustih praočetov Zemlje, vseh prerokov in vseh resnično modrih. Večna Beseda, torej Bog sam, je zdaj postala meso, torej človek, in tako je prišel Oče k Svojim otrokom, toda ti Ga ne prepoznajo. Prišel je torej k Svoji lastnini, vendar Ga človek noče priznati kot edinega resničnega in večnega Očeta. Vendar pa Ga številni tudi priznavajo kot Tistega, kar je, in se z vso ljubeznijo oklepajo samo Njega, in to judje in pogani, celo pogani bolj kakor judje; zato bo po Njegovih besedah luč Judom vzeta in dana poganom. (VJn9 52,2-3)

 

Iz ljudstva: "Nam vsem ... je povsem jasno vse o Tebi in Tvojem božanskem poslanstvu. Prav dobro smo opazili, kaj si nakazal s tem, ko si rekel: 'Jaz nisem sam, ampak je Oče vsepovsod z Menoj.' Toda ti neumneži tega niso opazili in večno ne bodo opazili, da sta Oče in Ti eno in isto in da hočes s tem, ko praviš: 'Oče Me je poslal', samo za slaboten človeški um nakazati, da si Ti, Večni, samemu Sebi ustvaril telo, da bi bil nam, črvom te zemlje, viden Bog, Učitelj in Tolažnik v naši veliki stiski. Tvoje sveto telo je tvoj Sin in Ti, Oče, si v Sebi pred nami ubogimi grešniki in črvi te zemlje." (VJn6 200:2)