Navigacija:  Iskanje resnice > Veliki nauk življenja >

Nebesa, vica in pekel

Previous pageReturn to chapter overviewNext page

Jezus: Otroci Moji, mnogo čemu se lahko veselite. Strah je nepotreben. Namesto tega  upoštevajte, da vam bo dano Večno Življenje. Živeli boste v velikem izobilju in ne boste si želeli ničesar več. Barve, vonji, ljubeze, ki jo boste občutili do vseh okoli vas, mir v vaših družinah, odsotnost strahu, vaše duše polne ljubezni Božje, vaša popolna telesa, kako ne bi želeli živeti v Mojem Kraljestvu ? Moje Kraljestvo bo postalo vaš novi dom, ko se združite Nebo in Zemlja v eno in mrtvi, ki so me sprejeli kot Odrešenika bodo vstali da bi se pridružili svojim družinam, svojim bratom in sestram v ljubezni in sreči. Olajšanje, ki ga boste občutili, ko sveta greha, v katerem zdaj živite, ne bo več, prinoslo bo veselje, mir in zadovoljstvo. Ni več skrbi, strahov, tesnobe ali greha. Še naprej boste imeli svobodno voljo, toda bo drugačna. Živeli boste popolnoma zdrženi z Menoj, v skladu s Sveto Božjo Voljo Mojega Očeta. On potrpežljivo čaka ta trenutek. (KI2 168 13052012)

 

Jezus: "Kakršnja bo potemtakem človekova notranjost tu, takšen bo tudi onstran njegov svet, ki si ga bo sam ustvaril iz samega sebe in potem na njem ali v njem živel, dobro ali slabo. (VJn6 33:9)

 

Krišna: "...na tem svetu obstajata dve vrsti ustvarjenih bitij. Ena se imenuje božanska in druga demonska. Že sem ti razložil božanske lastnosti. Zdaj od Mene poslušaj še o demonskih. (BG 16:6)

 

Tako zmedene z raznimi tesnobami in zasužnjene z mrežo iluzij, postanejo preveč vezane na čutno uživanje in padajo v pekel. (BG 16:16)

 

Krišna: "Tri vrata vodijo v ta pekel - poželenje, jeza in pohlep. Vsak razumen človek jih mora opustiti, ker vodijo k degradaciji duše." (BG 16:21)

 

Gospod jim bo prihranil strahote tistega (sodnega) dne, naklonil jim bo blaženost in radost, z rajem in svilo jih bo naradil za vse, kar so pretrpeli. Sloneli bodo na divanih, ne pripeke ne mraza ne bo tam.senca bo blizu in rajske plodove bodo imeli na dosegu roke. Stregli jim bodo iz srebrnih posod in steklenih kozarcev, iz srebrnih peharjev, katerih velikost bo odvisna od njihovih želja. Iz kozarcev bodo pili pijačo, začinjeno z ingverjem, izvirajočo iz rajskega studenca po imenu Selsebil. Stregli jim bodo večno mladi strežaji, če bi jih videl, bi mislil, da so razsuti biseri. Kamor pogledaš vidiš udobje in prostrano carstvo. Oblečeni bodo v tanko zeleno svilo in brokat, krasile pa jih bodo srebrne zapestnice. Njihov Gospodar jim bo dal piti čisto pijačo. (Ko 76:11-21)

 

Tistim, ki se bodo bali Boga, je obljubljen takšen raj: vrtovi z rekami, z neizčrpno bero plodov in stalno senco. To bo nagrada za vse, ki se bodo ogibali zla. Ogenj pa bo kazen za nevernike. (Ko 13:35)

 

...Čaka jih najlepše bivališče, rajski vrtovi, v katere bodo vstopili oni, njihovi starši in žene in njihovi potomci - tisti ki so živeli kreposno - in angeli bodo prihajali skozi vrata, govoreč: "Mir naj bo z vami zakaj trpeli ste. Čudovito je najlepše bivališče!" (Ko 13:22-24)

 

Poslušajte! Ti, ki bodo sejali zlo in bodo pogreznjeni v greh, bodo prebivalci pekla; večno bodo v njem ostali. (Ko 2:81)

 

Vassula: "Gospod, žal mi je za duše, ki gredo v pekel... Ali je kakšen način, da se jih potegne iz pekla in se jih spremeni?" Jezus: "Dal sem jim svobodo, da izberejo med dobrim in zlim. Kljub vsem mojim prošnjam in klicem ljubezni so rajši izbrale zlo." Vassula: "Gospod, zakaj ne bi bilo še kake možnosti." Jezus: "Otrok, ne razumeš, da so me popolnoma zavrnile. Jaz sem jih ljubil do njihovega konca, toda vodil jih je satan in izbrale so njega. Celo po njihovi smrti sem stopil prednje, toda brez najmanjšega obotavljanja in prostovoljno so sledile satanu. Izbira je bila popolnoma v njihovih rokah. Pekel so izbrale za vedno." (RžvB3 87)

 

Jezus: "...Izroči mi svoje skrbi in položil jih bom v svoje srce. Dobro jih bom uporabil in pomagal bom dušam v vicah..." (RžvB4 217)

 

Sedem nadstropij nebes smo ustvarili nad vami in Mi bedimo nad vsem ustvarjenim. (Ko 23:17)

 

Visoki gospod! Že dvakrat sem bila povsem onstran in vem, kaj je videla moja duša. Videla sem Mojzesa in vse dobre preroke! Ti so imeli mir in njihovo veselje je ta čas, ki ga imenujejo veliki dan Gospodov. Toda niti enega farizeja in pismouka nisem videla med Izraelovimi svetimi! Zato sem vprašala, kje naj bi bili ti. Tedaj je prišel bleščeč angel in me pozval, naj mu sledim. In sledila sem mu. Kmalu sva stala na nadvse mračnem kraju; bilo je komaj tako svetlo kot v oblačni noči. V veliki daljavi je bilo videti vse močno razžarjeno in angel mi je rekel: 'Poglej tja, to je mlakuža, kjer prebivajo tisti, po katerih si vprašala!' In pogledala sem tja in nisem videla ničesar drugega kot hudiče, in rekla sem angelu: 'Gospodov poslanec! Vidim same hudiče, sicer pa nikogar! Kje so torej tisti, po katerih sem vprašala?' Tedaj mi je angel odgovoril: 'Ti, ki jih vidiš, so tisti!' Tedaj sem se silno prestrašila in se spomnila svojega očeta, ki je celo poglavar farizejev; toda angel je opazil, zakaj sem se stresla in je rekel: 'Bodi brez skrbi! Tvoj oče pride na pravo pot, in ti mu boš še enkrat postala vodnica na zemlji!' To sem videla in slišala in zato vem, kar vem, ne iz pripovedovanja, temveč iz izkušnje! Zato se mi od teh neumnežev in hudobnih Satanovih hlapcev ni treba ničesar učiti; kajti videla sem in se naučila žive resnice, in zato lahko potrjujem kot priča, ki se je vrnila z one stra-ni, večno resnico tega, kar uči Jezus, Gospod od vekomaj; pričujem, da je vse, kar govorijo in učijo ti črni učitelji, najpopolnejša laž, in ni niti trohice resnice v tem! - Govorila sem." (VJn2 20:14-17)

 

Glej tudi poglavje Pričevanja in Videnje nebes in pekla.